Умови функціонування, структуризація та кількість торгових осередків - Гордуновський, Олег (Фінансовий простір)
У статті досліджено розвиток ярмаркової торгівлі у Південно-Західному краї та Південній Україні. Акцентовано увагу на впливі азово-чорноморських портів на розвиток товарного зернового господарства різних регіонів України. Визначено каталізуючі фактори ярмаркового бізнесу, взаємовплив хлібних потоків і організація ярмаркової торгівлі з урахуванням держав, людського потенціалу та природних ресурсів.