Адресна соціальна допомога – складова соціальної політики - Богданова, Олена (Фінансовий простір)
Обґрунтовано актуальність та своєчасність дослідження теми бідності населення в країнах Європи та в Україні зокрема. Досліджено економічну природу сутності соціальної допомоги, охарактеризовано методи надання адресної соціальної допомоги, її переваги та недоліки. Окреслено методологію визначення адресності соціальної допомоги за допомогою коефіцієнта доступності. Запропоновано шляхи розвитку системи надання соціальної допомоги.