The Place And Role Of Insurance Companies In Investment Security Of Economy Of Ukraine - Nagaichuk, Nelya; Mekhanikova, Olena (Фінансовий простір, 2013)
Досліджено місце страхових компаній в системі фінансових посередників. Визначено функції страхових компаній як фінансових посередників. З’ясовано, що страхові компанії виконують роль фінансового посередника шляхом здійснення інвестиційної діяльності в процесі використання сформованого ними інвестиційного потенціалу. Доведено, що в сучасних умовах сукупний інвестиційний потенціал страхових компаній не здійснює суттєвого впливу на інвестиційні процеси в економіці. Як перспективу, визначено поглиблення міжсекторної взаємодії між страховими компаніями та іншими фінансовими посередниками.