Особливості поширення та впливу тнк на економіку України - Овчарук, Микола; Мотриченко, Валентина (Фінансовий простір, 2013)
У статті проаналізовано сутність ТНК, історію їх розвитку та сучасний стан. Визначено рейтинг найбільших ТНК світу, потоки їх інвестиційних ресурсів та основні тенденції світового ринку інвестиційних ресурсів. Досліджено вплив ТНК на економіку України, визначено обсяг їх інвестиційних ресурсів та рейтинг провідних міжнародних ТНК України. Окреслено позитивні та негативні тенденції такого впливу та запропоновано напрями щодо їх усунення.