Проблеми фінансування вищої освіти в контексті Болонського процесу - Хоружий, Григорій (Фінансовий простір, 2011)
В статті розглядається досвід законодавчого регулювання фінансування вищих навчальних закладів різних країн, аналізуються причини ускладнення фінансування ВНЗ в сучасних умовах, а також негативні наслідки комерціалізації для збереження університетської автономії та академічних свобод. Приділяється увага проблемам надання освітніх послуг у контексті вимог ГАТТ. Підкреслюється значимість формування фінансової культури в управлінського персоналу вищих навчальних закладів, науково-педагогічних працівників і студентів.