Дослідження етапів трансформації трудової діяльності в Україні - Гузар, Уляна (Фінансовий простір, 2013)
У статті проаналізовано трансформацію трудової діяльності від індустріальної до постіндустріальної епохи. Досліджено динаміку зміни зайнятості населення в Україні. Виокремлено основні риси суспільства знань. Визначено основні показники формування сфери інтелектуальної праці.