Трансформація освітнього менеджменту на етапі інноваційних змін - Пасєка, Станіслава (Фінансовий простір, 2013)
У статті обґрунтована необхідність трансформації освітнього менеджменту задля інноваційного розвитку держави. Доведено, що формування елементів економіки знань і європейського освітнього простору вимагають модернізації всієї вертикалі менеджменту системи освіти. Визначено основні напрями удосконалення управління освітою. Це дасть змогу поліпшити освітньо-кваліфікаційні характеристики населення, інноваційну активність працівників, відкриє нові можливості для економічного зростання.