Финансовый мониторинг. транспаретность и новые принципы ведения базнеса: вызовы современного вызовы: финансового мира - Александров, Алексей; Зубарев, Николай (Фінансовий простір, 2014)
У статті проаналізовано значення і принципи побудови роботи фінансового моніторингу України. Виклики сучасного світу – це боротьба з легалізацією коштів, отриманих злочинним шляхом (відмивання), фінансування тероризму та ухилення від податків. Активність у цьому напрямку належить до принципів банківської таємниці, але багато в чому відсутність розуміння норм і принципів роботи спотворює реальну картину в очах клієнтів. У статті дається характеристика основних параметрів контролю і сучасних світових тенденцій фінансового моніторингу