Економіко-математичні засади прогнозування рівня конвергенції регіонів - Кондіус, Інна (Фінансовий простір, 2014)
У статті досліджено підходи до обґрунтування сутності економічної регіональної конвергенції та проаналізовано основні аспекти зближення регіонів країни з країнами-членами Європейського Союзу. Запропонований алгоритм побудови комплексної моделі процесу прогнозування рівня економічної конвергенції регіонів, який дозволяє зробити ряд узагальнень, що мають практичний характер і можуть бути використані для подальшого удосконалення заходів регіональної політики в умовах пошуку потенціальних можливостей зближення потенціалів, рівнів та темпів розвитку економік регіонів, можливостей подолання значного відриву в основних макроекономічних показниках країни.