Інноваційний розвиток національної економіки: діагностика проблем, важелі активізації - Нагорна, Ольга (Фінансовий простір, 2014)
У статті розглянута сутність поняття інноваційний розвиток національної економіки, показана роль стандартизації в інноваційних процесах. Обґрунтована необхідність вдосконалення системи стандартизації України як елемента інноваційної інфраструктури. Доведено, що реформування системи стандартизації є важливим важелем активізації інноваційного процесу в країні. На прикладі найновітніших технологій: «застосування штрих-кодів», «мова програмування С», «хмарні обчислення» показано, що міжнародні стандарти є потужними інструментами для поширення нових технологій і саме гармонізація українських стандартів з міжнародними дасть змогу Україні подолати суттєве відставання у сфері високих технологій.