Європейська валютно-фінансова інтеграція: проблеми і перспективи для України - Приступа, Тетяна (Фінансовий простір, 2014)
У статті розглянуто принципи функціонування Європейського валютного союзу, умови членства в ньому. Проаналізовано наслідки створення Європейського валютного союзу для країн-учасниць і України, обґрунтовано рекомендації щодо зміни валютних аспектів грошово-кредитної політики України. Визначено програмні принципи та перспективи інтеграції України в Європейський валютний ринок.