Проблеми державного регулювання ризиків, що виникають на ринках фінансових послуг - Дараган, Вікторія (Фінансовий простір, 2011)
Сучасний етап розвитку страхування в світі характеризується якісно новою сторінкою розвитку суспільства на інформаційній основі. Україна як держава, що взяла напрямок на інтеграцію у світове товариство, не може залишатися осторонь цих процесів. Зміни торкаються всіх сфер економічного життя, включно з ринками фінансових послуг. Виникають нові види фінансових послуг, нові страхові чинники на покриття ризиків, з ними пов’язаних. Перехід від моністичного державного страхування до страхування, заснованого на рівності форм власності, ставить інші завдання перед органами державного регулювання. Перш за все, це завдання захисту інтересів громадян та підприємців.