Влияние цен на стабильность развития денежно-кредитной политики - Зайналов, Жахонгир; Саттаров, Тулкин; Расулов, Шохрух (Фінансовий простір, 2014)
У статті розглядається обсяг грошової маси в обігу у взаємозв’язку з чинниками зростання цін та інфляції, напрямком підвищення ефективності інструментів монетарної політики, здатних забезпечити економічне зростання і стабільність банківської і платіжних систем. При цьому особлива увага приділяється аналізу та оцінці монетарної стабільності, в тому числі купівельної спроможності грошової одиниці та переходу до непрямих інструментів грошово-кредитного регулювання, що, на думку авторів, створить максимально сприятливі умови для розвитку реального сектора економіки.