Проблеми і перспективи страхового ринку світу та України: спільне та відмінне - Нагайчук, Неля (Фінансовий простір, 2011)
У статті проаналізовано стан світового та українського страхових ринків, виявлено їх спільні та відмінні проблеми функціонування у кризовий та посткризовий періоди, окреслено перспективи їх подальшого розвитку. Досліджено тенденції, що характерні для страхових ринків розвинутих країн, виявлено рівень держаного втручання та ступень регулювання страхового бізнесу, а також оцінено можливість адаптації та впровадження закордонного досвіду в умовах України.