Напрями стабілізації роботи банків в умовах кризових явищ - Вовчак, Ольга; Крамаренко, Оксана (Фінансовий простір, 2014)
Досліджено вплив фінансовоекономічних, політичних та інших глобальних і локальних криз на забезпеченість банківської системи України фінансовими ресурсами. При цьому, наявність у банків стабільної ресурсної бази оцінено як чинник, що визначає якість їх (банків) роботи. Проаналізовано: макроекономічні показники розвитку України з урахуванням інфляційної складової та їх взаємозв’язок з результатами роботи банківської системи; заходи законодавчого характеру, спрямовані на стабілізацію роботи банківської системи України в умовах кризи. Розроблено та запропоновано напрями стабілізації функціонування вітчизняної банківської системи у світлі впливу політико-економічної кризи 2013-2014 рр