Інституційні та культурні чинники як економічні детермінанти - Пустовійт, Роберт (Фінансовий простір, 2015)
Розглянуто економічний розвиток шляхом впливу інститутів і культурних чинників у площині їхнього взаємозв’язку. Наголошується, що мотивація господарської поведінки обумовлена не тільки економічними інтересами, а й культурними настановами і світоглядними цінностями, які в свою чергу, є підґрунтям функціонування інституційного середовища. Звідси, розбіжності економічного розвитку пояснюється відмінностями в інститутах та особливостями економічної політики, яка зорієнтована на культурні чинники.