Виклики та перспективи розвитку аудиту в Україні - Гедз, Михайло (Фінансовий простір, 2015)
У статті проведено дослідження сутності незалежного аудиту та сфер його застосування у розумінні Міжнародних стандартів аудиту. Дослідження є актуальним для адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу та подальшого розвитку вітчизняного незалежного аудиту. В результаті аналізу та порівняння встановлено невідповідність міжнародним вимогам низки вітчизняних нормативно-правових актів, які регламентують проведення аудиту. З метою вдосконалення вітчизняного аудиту запропоновано впровадити Національну практику аудиту як сукупність рекомендацій регуляторного органу з аудиту загальнодержавного рівня.