Екологічні показники еколого-економічного оцінювання в контексті покращення регіональної екологічної політики - Матвійчук, Олена (Фінансовий простір, 2015)
Статус України як малозабезпеченої у водоресурсному плані країни актуалізує проблему належного забезпечення потреб населення та галузей національної економіки водними ресурсами. Вирішення вказаної проблеми передбачає покращення регіональної екологічної політики, практичним засобом якої є еколого-економічного оцінювання водокористування. В роботі розкрито зміст та етапи екологічного оцінювання водних ресурсів, що полягає у виконанні розрахунків рівнів екологічної безпечності водокористування та екологічної обґрунтованості водокористування. Досліджено створення науково-теоретичної основи планування екологічно вмотивованої економічної діяльності (зокрема, водокористування), що дає можливість встановлення рівня екологічності проекту, з’ясування припустимого негативного впливу на навколишнє середовище, враховуючи, що сталий розвиток водогосподарського комплексу країни вимагає оптимізації водоспоживання