Формування ринку цільового капіталу в Україні: передумови, проблеми, перспективи - Пшик, Богдан; Печенко, Орест (Фінансовий простір, 2015)
У статті досліджено сутність, істотні передумови та теоретичні засади ринку цільового капіталу, а також механізм його функціонування. Розглянуто напрями розміщення цільового капіталу та стратегії управління ендаумент-фондами у зарубіжній фінансовій практиці. Наголошено на необхідності формування в Україні культури благодійництва як необхідної передумови функціонування ринку цільового капіталу. Значну увагу приділено висвітленню основних проблем формування ринку цільового капіталу в Україні та пошуку шляхів їх вирішення.