Економіко-правовий аналіз деривативів - Кравчук, Ігор (Фінансовий простір, 2015)
У статті згідно sensu stricto визначено зміст поняття «деривативи» як боротних інструментів у вигляді алеаторних білатеральних контрактів на базові активи, а також запропоновані напрями вдосконалення законодавства України щодо правового визначення інструментів відновлення вартості як державних варрантів та прийняття правових актів, що визначатимуть зміст та морфологію деривативів у відповідності до європейського формального права.