Трансформація кількісної теорії грошей та її використання в діяльності центральних банків - Міщенко, Володимир; Льон, Ігор (Фінансовий простір, 2015)
Досліджено особливості формування попиту та пропозиції грошей в контексті сучасних підходів до реалізації кількісної теорії грошей, обґрунтовано теоретикометодологічні засади монетарного регулювання економіки з метою забезпечення збалансованого розвитку грошово-кредитного ринку, визначено основні фактори формування попиту та пропозиції грошей, а також доведено, що у сучасній практиці регулювання грошового обігу спостерігається домінування пропозиції грошей, а тому її формування стає головним методом реалізації грошово-кредитної політики.