Financial Conglomerates: Signs Of Identification, Peculiarities Of Formation And Regulation In Ukraine - Nagaichuk, Nelya; Tkachenko, Iryna (Фінансовий простір, 2015)
В статті розглянуто економічну природу фінансових конгломератів. Виявлено риси, що дозволяють ідентифікувати фінансовий конгломерат як організаційну форму інтегрованого фінансового посередника. Визначено організаційно-правові форми в яких можуть функціонувати фінансові конгломерати в Україні. Виявлено, що фінансові конгломерати виступають новим джерелом загрози стабільності національних фінансових систем, що вимагає впровадження системи пруденційного нагляду і створення мегарегулятора.