Система внутреннего контроля и контроль в информационной системе бухгалтерского учета - Катерина Шимчик_Мадей, Катерина; Мадей, Ян (Фінансовий простір, 2015)
Кожне підприємство має систему бухгалтерського обліку. Її правильне функціонування є як формальною вимогою законодавства, так і необхідною умовою ефективної господарської діяльності. Однак часто тяжко отримати відповідь на питання чи правильно функціонує система бухгалтерського обліку без проведення відповідного внутрішнього контролю. Існуючі загальні процедури контролю, що стосуються інформаційних систем, не завжди можуть застосовуватися в інформаційній системі бухгалтерського обліку. Дана стаття є пропозицією поділу процедур контролю в інформаційній системі бухгалтерського обліку на загальний контроль і контроль додатків.