Управління капіталом – основа ефективності функціонування підприємств аграрної сфери - Вдовенко, Лариса; Черненко, Дмитро; Кельман, Олександр (Фінансовий простір, 2015)
У статті розглянуто теоретичні підходи до трактування економічної сутності категорії «капітал». Визначено, що капітал не лише забезпечує виробничий процес, а є віддзеркаленням ефективності підприємницької діяльності суб’єктів аграрної сфери економіки, невід’ємною частиною здійснення виробничого циклу, його визначальним чинником та рушієм розширеного відтворення, що обумовлює необхідність ефективного управління його структурою з метою реалізації стратегії фінансової політики сільськогосподарських підприємств. Багатоаспектність поняття «капітал», розмаїття його характеристик, що аналізуються в літературних джерелах, значно розширюють уявлення про сутність капіталу та підвищують його роль в забезпеченні безперервного процесу виробництва, в тому числі в аграрній сфері економіки.