Роль центрального банку як інституту реалізації державної економічної політики - Льон, Ігор (Фінансовий простір, 2016)
У статті досліджено процеси трансформації ролі та функцій центральних банків у сучасних умовах, обґрунтовано необхідність посилення їх ролі в системі монетарного регулювання економіки, визначено механізми та інструменти впливу грошово-кредитної політики на забезпечення збалансованості попиту та пропозиції грошей у національній економіці, стійкість грошового ринку та грошового обігу, фінансову стабільність та стимулювання економічного зростання в умовах фінансової нестабільності.