Ефективність механізму рефінансування в умовах кризи банківської системи - Полях, Сергій (Фінансовий простір, 2016)
У статті розглянуто сутність механізму рефінансування та визначено необхідність вивчення не лише самої системи рефінансування, а й її ефективності в умовах кількісних та якісних змін. Зокрема проведений аналіз доцільності кредитування Національним банком України вітчизняних банків у період з 2015 р. до теперішнього часу, на основі якого розроблені рекомендації, щодо покращення системи рефінансування.