Сутність електронних грошей як об’єкта бухгалтерського обліку - Семенець, Анна (Фінансовий простір, 2016)
Розглянуто підходи до трактування сутності електронних грошей, особливості їх функціонування та облікового відображення в Україні. Виділено основні подібні та відмінні риси між поняттями “гроші”, “електронні гроші” та “безготівковий переказ грошей”. Виходячи з результатів дослідження теоретично обґрунтовано, що поняття “гроші” є більш ширшим порівняно з поняттями “електронні гроші”. Підкреслено неможливість їх ототожнення. Визначено, що поняття “електронні гроші” слід розглядати не лише з економічної, а й юридичної та технічної точок зору. На основі систематизації публікацій з питань функціонування електронних грошей, виявлено основні проблемні питання теоретичного та практичного характеру, які виникають у бухгалтерському обліку та господарському контролі під час відображення операцій з наявності та руху електронних грошей, що спрятиме розробці комплексного обліково-інформаційного забезпечення функціонування електронних грошей в Україні та їх використання суб’єктами господарювання у бізнес-процесах.