Аналіз медичного страхування як джерела фінансування охорони здоровя в Україні - Шупа, Леся (Фінансовий простір, 2016)
У статті охарактеризовано основні проблеми розвитку галузі охорони здоров’я. Запропоновано альтернативу бюджетному фінансуванню охорони здоров’я. Розглянуто динаміку загальних витрат на охорони здоров’я в Україні. Систематизовано основні джерела фінансування вітчизняної системи охорони здоров’я. Проаналізовано динаміку видатків Зведеного бюджету, зокрема Державного та місцевих бюджетів. Проведено порівняльний аналіз з окремими країнами Європейського союзу по загальних витратах на охорону здоров’я. Підведено підсумки по цій тематиці.