Роль діалектичного методу пізнання у розвитку теорії страхової системи - Позднякова, Людмила (Фінансовий простір, 2016)
В статті досліджено сутність діалектичного методу наукового пізнання, його роль у формуванні сучасної теорії страхової системи. Використання основних законів діалектики дозволило дійти висновку, що сучасна теорія розвитку страхової системи представляє собою перехід від інерційної самоорганізації до розвитку на основі формування нового типу зростання, основою якого є соціально-економічна ефективність.