Переваги та недоліки запровадження електронного обліку та адміністрування ПДВ - Буркова, Людмила; Коваленко, Ірина (Фінансовий простір, 2017)
Головною метою впровадження системи електронного адміністрування ПДВ є запобігання зловживанням шляхом незаконного отримання відшкодування ПДВ із бюджету, зниження ризиків формування фіктивного кредиту, унеможливлення отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету, скорочення обсягів тіньової економіки в країні та витрат держави на адміністрування ПДВ. Уряд намагається створити досконалий механізм регулювання обліку та реєстрації операцій з ПДВ. У статті розглянуто переваги та недоліки запровадження електронного обліку та адміністрування ПДВ, наведено пропозиції щодо його покращення, а також освітлено нововведення у системі електронного адміністрування ПДВ відповідно до змін, передбачених на 2017 р.