Посткризова філософія розвитку глобальної економіки: вектори трансформації - Дмитренко, Марія; Свічинський, Микола (Фінансовий простір, 2011)
Розглядається сучасний стан глобальної економіки в контексті змін її філософії в середині економічної теорії та їх впливу на перехід на нову платформу посткризового економічно розвитку, що передбачає визнання залежності економічної ефективності від світоглядних основ людського буття. Це структурна вісь, навколо якої обертається відновлення автономії, солідарності та субсидіарності людини як найвищої соціальної цінності, її права на рівність кожного перед законом, суспільством та державою як мотивації ефективного функціонування глобальної економіки.