Визначення факторів впливу на процес управління дебіторською заборгованістю підприємства - Остапенко, Вікторія (Фінансовий простір, 2017)
Запропоновано сукупність факторів впливу на дебіторську заборгованість підприємств енергетичного комплексу України,що дозволяє визначити стан дебіторської заборгованості підприємства та визначити напрями управління дебіторською заборгованістю з метою зменшення обсягів витрат, збільшення прибутку та покращення фінансового стану підприємства. Групування підприємств за кластерами дає змогу для підприємства позиціонувати серед інших підприємств енергетичного комплексу України та визначати перспективи покращення своєї діяльності.