Моделі адаптації підприємства у постіндустріальних умовах господарювання - Вишневська, Катерина (Фінансовий простір, 2017)
У статті актуалізовані постіндустріальні умови діяльності підприємства як основи формування стратегічного контексту, що визначає специфіку сучасної теорії адаптації. Обґрунтований взаємозв’язок рівнів складності ситуацій навколишнього середовища (прості, неординарні, складні, хаос) та рівнів стратегічного процесу (ситуативні стра тегічні рішення, стратегічне планування, стратегічне мислення). На основі цього сформовані моделі ситуативної, стратегічної та сценарної адаптації як основи для прийняття своєчасних та адекватних управлінських рішень. Визначена змістовна специфіка пропонованих моделей адаптації за сукупністю параметрів.