Аудит банкрутства суб’єкта господарювання: прикладний аспект - Чепелюк, Ганна (Фінансовий простір, 2017)
Аудит - це незалежна професійна думка щодо повноти, точності та відповідності визначеній структурі фінансової звітності. На сьогоднішній день значна кількість вітчизняних підприємств зазнали значних наслідків фінансової кризи минулих років. Вони все ще перебувають у складному фінансовий стані, який межує з банкрутством та ліквідацією. Але серед них є частка підприємств з достатнім потенціалом і в умовах фінансового оздоровлення вони зможуть продовжувати нормально працювати та відновити свою платоспроможність. Мета аудиту - забезпечити об’єктивну незалежну експертизу фінансової звітності, що підвищує вартість та достовірність фінансової звітності, виробленої керівництвом, тим самим підвищуючи довіру користувачів до фінансової звітності, зменшуючи ризик інвесторів і, як наслідок, зменшуючи вартість капіталу розробник фінансової звітності.