Реформування міжнародної валютної системи в умовах формування нової фінансової архітектури - Пантєлєєва, Наталія (Фінансовий простір, 2011)
У статті розглянуто сучасні тенденції реформування міжнародної валютної системи в умовах формування нової фінансової архітектури. Дослідження проводиться відносно структурних принципів валютної системи, які визначені як основні напрями реформування, за характеристиками – стабільність, ефективність, симетричність, здатність до реалізації. Розглянуті ініціативи щодо процесу дедоларизації, повернення до золотого стандарту, створення наднаціональної валюти та багатовалютного стандарту.