Складові боргової безпеки банківського сектору - Соловаров, Андрій (Фінансовий простір, 2017)
Обґрунтовано теоретичні аспекти визначення складових боргової безпеки банківського сектору національної економіки. Розглянуто необхідність виокремлення при характеристиці сутності боргової безпеки банківського сектору безпеки: боргових зобов’язань банківського сектору; прямих запозичень комерційних банків на внутрішньому і зовнішніх ринках; випущених банками боргових цінних паперів на внутрішньому і зовнішньому ринках; боргових зобов’язань економічних агентів банкам; обслуговування і погашення придбаних банківським сектором державних цінних паперів; повернення наданих банківським сектором кредитів клієнтам і контрагентам та факторингу; банківських гарантій. Визначено взаємозв’язок між борговою безпекою та іншими складовими фінансової безпеки банківського сектору. З’ясовано місце боргової безпеки банківського сектору національної економіки в безпеці боргового простору країни.