Економічна синергетика як інструмент пізнання трансформаційних процесів економічних систем - Ткачук, Наталія; Вовчак, Ольга (Фінансовий простір, 2017)
Досліджено теоретичні аспекти сутності синергетики. Акцентовано увагу на економічній синергетиці як на інструменті пізнання розвитку економічних систем. Розглянуто основні принципи синергетичної методології, а також виокремлено вимоги, яким повинна відповідати економічна система як об’єкт вивчення синергетичної економіки.