Вплив іноземного капіталу на розвиток банківського сектору України - Дмитренко, Микола; Жежерун, Юлія (Фінансовий простір, 2015)
У статті досліджено частку іноземного капіталу в банківському секторі України, проаналізовано його структуру; розглянуто проблеми впливу іноземного капіталу на розвиток вітчизняного банківського сектору; виявлено фактори, які сприяють виведенню іноземного капіталу з вітчизняного банківського сектору; запропоновано заходи, спрямовані на захист національних інтересів у банківській сфері та підтримку стабільності фінансової системи загалом.