Моделювання динаміки валютного ринку в умовах трансформації на основі інтегрування методів термодинаміки та фрактального аналізу - Квасній, Марія (Фінансовий простір, 2018)
Запропоновано моделювання динаміки валютного ринку в умовах трансформації на основі адаптації методів термодинамічних потенціалів і фрактального аналізу. Перший з них дозволяє встановити стійкі зв’язки, отримати кінетичні моделі для функціонування валютного ринку, зокрема рівняння стану, аналоги співвідношень Максвелла, рівнянь Гіббса – Гельмгольца та законів термоди наміки. Другий – виявити можливості їхніх змін, діагностувати тип динаміки та спосіб організації процесу. Інтегрування методів дозволяє встановити інтервали динамічної рівноваги й моделювати динаміку як кусково-неперервну, на кожному інтервалі зі своєю потенціальною функцією