Оцінювання адаптації гірничо-металургійних підприємств України - Вишневська, Катерина (Фінансовий простір, 2018)
Запропоновано логіку ретроспективного оцінювання адаптації підприємства на основі результатного і ресурсного підходів. Аргументовано, що сукупність результатів різної природи доцільно аналізувати на основі економічного стану, а ресурсів та здатностей щодо їх використання — на основі потенціалу підприємства. Сформовано сукупність показників оцінювання адаптації з урахуванням специфіки діяльності гірничо-металургійних підприємств. Імплементовано пропонований підхід до практики діяльності вітчизняних гірничо-металургійних підприємств з аргументацією відповідних висновків.