Бухгалтерський облік зміни валютних курсів - Єлізарова, Катерина (Фінансовий простір, 2018)
Наведено проблеми, з якими стикаються бухгалтери під час опанування бухгалтерського обліку зміни валютних курсів; запропоновано удосконалення методики вивчення цього питання шляхом розгляду його в чітко визначеній логічній послідовності; установлено й унаочнено взаємозв’язок між господарськими операціями і різницями, що виникають за різних валютних курсів; роз роблено схему відображення в обліку різниць, що виникають за різних валютних курсів, і апробовано її на числових прикладах; у числових прикладах наочно представлено відображення в бухгалтерському обліку курсових різниць як при зростанні, так і при зменшенні курсу валюти та сумових різниць як при перевищенні комерційного курсу валюти над курсом валюти Національного банку України, так і навпаки.