Економіка спільного споживання — нова система цінностей i довіри - Кукса, Валентина (Фінансовий простір, 2018)
Проведено аналіз сутності економіки спільної участі (sharing economy) і причини її виникнення. Розглянуто модель взаємодії та особливості співпраці учасників — користувачів шерингу. Виділено сфери поширених шерингових платформ та їхній життєвий цикл. Досліджено світовий і вітчизняний досвід розвитку економіки спільної участі. Запропоновано перспективні напрями, сегменти розвитку економіки спільного споживання та розглянуто її головні перешкоди.