Spin-Out Companies As A Modern Form Of Transfer Of Technologies From Universities To The Business Environment - Mrykhina, Oleksandra; Andrushchak, Nazariy; Poburko, Oleksiy (Фінансовий простір, 2018)
Проаналізовано перспективи розвитку спін-компаній як сучасної форми трансферу технологій з університетів у бізнес-середовище. Установлено, що спін-компанія в умовах розвитку академічного підприємництва в Україні є одним із першочергових рушіїв симбіозу комерційного, освітнього та наукового просторів, покликана формувати культуру академічного підприємництва. Розглянуто сутність і значення спін-компаній, охарактеризовано спін-офи і спінаути, створювані університетами, та проаналізовано їхні атрибути в контексті трансферу технологій з університетів у бізнес-середовище. На підставі цього обґрунтовано доцільність і характерні особливості функціонування спін-компаній в Україні.