Technical Analysis Strategy And Abnormal Returns In Tehran Stock Exchange (2008-2014) - Shajari, Houshang; Ghobadi, Mohsen (Фінансовий простір, 2015)
На сучасному етапі значного прогресу у фінансовій науці одним з найбільш поширених методів, який використовують інвестори, щоб прийняти інвестиційне рішення, є стратегія технічного аналізу, яка використовує знання передумов цін та пов’язані дані для прогнозу майбутніх цін. Загалом відповідно до різних думок існує три різних метода інвестування в акції: фундаментальний аналіз, технічний аналіз та стратегія купівлі й утримання. Це дослідження оцінює рентабельність стратегії технічного аналізу в отриманні аномального прибутку, використовуючи показники RSI (показник відносної сили), MFI (індекс грошового потоку), CCI (індекс товарного каналу), MACD (сходження/розходження змінних середніх), RFI (індекс відносної сили). Тому, оцінено прибутки торгового сигналу, здійсненого завдяки цим чотирьом показникам. У даному дослідженні були зібрані бізнес дані всіх компаній, прийнятих на фондову біржу Тегерану, та в період «між 2007 та 2013 роками» шляхом видалення тих компаній, які не мали суттєвої інформації, випробовування цього дослідження було здійснене на основі відповідних даних 25 компаній, посилаючись на вартість угоди. Результати виявили позитивні прибутки відповідно до технічного аналізу; прибутків показників технічного аналізу є значно вищими, ніж безризикова процентна ставка. Згідно з результатами, RSI, CCI, MACD, MFI мають в послідовності більше прибутків, та всі їх прибутки були вищими, ніж безризикова процентна ставка.