Стратегія посткризового розвитку страхового ринку України - Плиса, Володимир (Фінансовий простір, 2011)
Посткризовий розвиток страхового ринку України може розгортатися у формі кількох сценаріїв, що відповідають за своїм змістом сподіванням тих чи інших груп суб’єктів національної страхової системи. Ідеальної, що задовольняє усі групи суб’єктів страхової системи стратегії посткризового розвитку не існує; у кожного варіанта, з точки зору усіх зацікавлених сторін, є не тільки плюси, але й мінуси. Виділено дві ключові стратегії: «Інерційний посткризовий розвиток страхового ринку», «Модернізація страхового ринку».