Сучасні методичні підходи до аналізу використання персоналу підприємства - Касич, Алла; Черняховська, Марина; Мірошниченко, Альона (Фінансовий простір, 2018)
Присвячено дослідженню методичних підходів до аналізу використання трудових ресурсів підприємства. Наведено аргументи щодо доцільності удосконалення методичних положень з аналізу трудових ресурсів на практичному рівні. Систематизовано основні теоретичні підходи, які формують базис для обґрунтування основних етапів, якими слід доповнити чинні методичні положення використання кадрового потенціалу. Також було визначено основні принципи проведення аналізу кадрового потенціалу підприємства в сучасних умовах. За кожним етапом було запропоновано набір показників та обґрунтовано доцільність їх використання.