Класифікація основних засобів як важлива передумова їх обліку та аналізу - Лютова, Ганна; Атамась, Оксана (Фінансовий простір, 2018)
Розглянуто наявні підходи до класифікації основних засобів підприємств, узагальнено і систематизовано класифікацію та запропоновано систему групування на рахунках бухгалтерського обліку інформації про виробничі та невиробничі основні засоби