Управління процесом підвищення конкурентоспроможності банків у контексті стратегічної інноваційності - Момот, Олександр (Фінансовий простір, 2018)
Визначено основні характеристики зовнішнього середовища в банківництві. Обґрунтовано перспективні напрями розвитку банківської конкуренції в Україні. Схематично представлено управління процесом підвищення конкурентоспроможності банків i запропоновано розгляд типології конкурентних стратегій, що базуються на оцінці ступеня інноваційності технології з позиції представлення трьохвекторності їхніх груп: стратегії прориву, стратегії порівняльних переваг та захисної стратегії.