Інституціональна теорія як прояв європейських традицій плюралізму в сучасній економічній науці - Колодій, Сергій; Колодій, Світлана (Фінансовий простір, 2018)
Присвячено розглядові теоретичних основ інституціональної економічної теорії, які підкреслюють особливості сучасного розвитку економічної науки в Європі та світі. Висвітлено тенденції розвитку сучасної економічної науки і визначено ознаки, характерні для економічної теорії на цьому етапі. Відокремлено та описано базові економічні категорії, що становлять теоретичне ядро сучасного інституціоналізму.