Фінансова інклюзія в рамках системи протидії легалізації злочинних доходів та фінансуванню тероризму - Єгоричева, Світлана (Фінансовий простір, 2018)
Охарактеризовано поняття фінансової інклюзії, визначено її роль у забезпеченні цілісності фінансової системи. Виявлено проблеми її поглиблення в умовах функціонування системи протидії легалізації злочинних доходів і фінансуванню тероризму. Доведено доцільність застосування підходу, що ґрунтується на оцінці ризиків, для підвищення рівня фінансової інклюзії. Досліджено міжнародний досвід реалізації ризик-орієнтованого підходу у здійсненні ідентифікації та вивчення клієнтів, а також при запровадженні базових фінансових продуктів. Визначено можливі напрями його використання в Україні.